Loader

Κοχύλια με τυριά & πράσινα λαχανικά συνοδεία σαλάτας με γεμιστά σταφύλια

2013-09-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

11/09/13

Καλή σχολική σε όλα τα παιδιά και τους παιδαγωγούς! Ας κυλήσει αυτή η χρονιά με ηρεμία σε όλους τους τομείς και δύναμη.

Εύχομαι και ελπίζω τα κρούσματα υποσιτισμένων παιδιών να εκλείψουν φέτος απ’ όλα τα σχολεία αυτής της χώρας και να μην δούμε ούτε ένα παιδάκι χωρίς γεμάτο στομάχι και μεγάλο χαμόγελο!

Η δικά σας η εβδομάδα πως κυλάει φίλοι μου;

Εμένα τάχιστα, σαν να θέλει ο Σεπτέμβρης  να φύγει γρήγορα. Μήπως δεν άκουσε ότι από φέτος του απέκτησα μεγάλη συμπάθεια;

Η συνταγή μας σήμερα είναι «Κοχύλια με μανούρι, κασέρι και πράσινα λαχανικά» συνοδεία σαλάτας με σταφύλια φράουλα* , ψητά!

Συστατικά  

Για τα ζυμαρικά:

200γρ. ζυμαρικά κοχύλια ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

200γρ. πράσινα φασολάκια πλατιά και αρακάς, κατεψυγμένα

Αλατοπίπερο

Χυμός ½ λεμονιού

½ φλιτζάνι μανούρι θρυμματισμένο

1/3 του φλιτζανιού κασέρι τριμμένο

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Για τη σαλάτα:

20 σταφύλια της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση μεγάλα

2 μπάρες δημητριακών με μήλο ( ή με ξηρούς καρπούς, αλλά χωρίς σοκολάτα ή απλά χοντροτρίβουμε corn flakes και τα ανακατεύουμε με λίγο μέλι)

2 μπολ φρέσκα σαλατικά της αρεσκείας μας

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Κρέμα balsamico ή κανονικό balsamico

*Σταφύλια φράουλα είναι η κατηγορία που χρησιμοποίησα εγώ, εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο είδος θέλετε.

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα ζυμαρικά: Βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά . Αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά και προσθέτουμε το μπολ με τον αρακά και τα φασολάκια. Τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά και τα σουρώνουμε κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν.

Βήμα 2

Βάζουμε το νερό με το μισό λάδι , το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο στο κατσαρολάκι που έβρασαν τα υπόλοιπα υλικά , σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο μόλις σβηστό μάτι.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Διασκορπίζουμε το κασέρι και ανακατεύουμε πάλι. Κλείνουμε το μάτι , αν δεν το έχουμε ήδη κάνει και προσθέτουμε το μανούρι και το δυόσμο.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και διακοσμώντας με λίγο από το δυόσμο.

Βήμα 5

Για τη σαλάτα: Χαράζουμε τα σταφύλια από τη μια πλευρά, προσέχοντας να μην τα κόψουμε στη μέση.

Βήμα 6

Κομματιάζουμε την μπάρα και πιέζουμε μια μικρή ποσότητα μέσα στο χαραγμένο σταφύλι.

Βήμα 7

Βάζουμε σε σαλατιέρα τα σαλατικά που θα επιλέξουμε και από πάνω διασκορπίζουμε τα σταφύλια. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το balsamico λίγο πριν σερβίρουμε.

Προσαρμογή συνταγής :

http://healthyaperture.com/blog/post/the-recipe-redux-sponsored-contest-recovery-grapes

http://smittenkitchen.com/blog/2013/06/bowties-with-sugar-snaps-lemon-and-ricotta/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *