Loader

Ζυμαρικά με το καλύτερο pesto της ζωής μου

2014-03-12
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

12/3/14

Τους τελευταίους μήνες παρατηρώ ότι η σχέση μου με τα ζυμαρικά έχει αρχίσει και συσφίγγεται επικίνδυνα και από εκεί που τα ψιλοσνόμπαρα έχω αρχίσει να συνδυάζω στο μυαλό μου άπειρες παραλλαγές κάθε φορά που μου έρχεται πείνα. Κατά γενική ομολογία ένα πιάτο ζυμαρικών είναι άκρως αποδεκτό από τους περισσότερους, όχι μόνο για την ευκολία στον τρόπο μαγειρέματος αλλά και γιατί πραγματικά μπορείς να βάλεις μέσα ότι τραβάει η όρεξη σου ή έχουν τα ντουλάπια και το ψυγείο και σε μηδενικό πολλές φορές χρόνο να έχεις μπροστά σου ένα αριστούργημα, χορταστικό και θρεπτικό. Το σχήμα, το χρώμα ή το μέγεθος, δεν μετράει καθόλου και αν παρακολουθείτε τη σελίδα μας ανελλιπώς και ανυπερθέτως μπορείτε σήμερα κιόλας να ετοιμάσετε ζυμαρικά με το καλύτερο pesto της ζωής μου (ή της δικής σας) για να διαπιστώσετε όλα όσα σας γράφω. Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι!

pastawithbestpesto (3) pastawithbestpesto (4)

Συστατικά  

80gr. ζυμαρικά της αρεσκείας μας

4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 μανιτάρια κομμένα σε φετάκια

1 κοπανάκι κοτόπουλου βρασμένο και ξεκοκαλισμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας pesto της αρεσκείας μας (Το καλύτερο pesto της ζωής μου)

½ φλιτζάνια τουφάκια μπρόκολου

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε , κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια, το μπρόκολο και μετά από 2 λεπτά το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το νερό που κρατήσαμε. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το pesto.

Βήμα 3

Κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για να σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τυράκι, αν θέλουμε- αν και πιστεύω πως δεν του χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *