Loader

Μαγειρίτσα με το πιρούνι

2016-04-24
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

30/4/16

Μαγειρίτσα με το πιρούνι είναι η πρόταση μου για φέτος. Μιας και η θερμοκρασία έχει ανέβει γιατί όχι να αντικαταστήσουμε την παραδοσιακή σούπα της Ανάστασης με κάτι λιγότερο ζουμερό αλλά σε μορφή. Επίσης λόγω προσωπικού γούστου αντικατέστησα την αρνίσια συκωταριά με μοσχαρίσιο συκώτι, πολύ ψιλοκομμένο. Εσείς μπορείτε επιλέξετε ότι από τα δυο προτιμάτε. Καλή Ανάσταση και φώτιση σε όλο τον κόσμο.

forkmag (2) forkmag (7)

 

Συστατικά

  • ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο ή αρνίσια συκωτάκια έτοιμα για μαγείρεμα
  • 1 ½ κιλό φύλλα σπανάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κάρυ σκόνη
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το συκώτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το σπανάκι, τη ντομάτα, το κάρυ, το καγιέν, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το ζωμό και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού ώστε να μείνει με λίγο ζουμάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *