Loader

Γλυκόξινη λαχανοσαλάτα με κοτόπουλο πού έμεινε

2015-08-02
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

4/8/15

Η γλυκόξινη λαχανοσαλάτα με κοτόπουλο που έμεινε δεν είναι απλά μια ακόμη πρόταση για το κοτοπουλάκι που έχουμε αφήσει στο ψυγείο μας για την επόμενη μέρα. Είναι μια σαλάτα που μπορεί κάλλιστα να σταθεί σε επίσημο γεύμα, να πάρουμε στο γραφείο ή να φάμε κάτι στα γρήγορα.

sweetsour (5) sweetsour (6)

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια λάχανο (λευκό και κόκκινο σε ότι αναλογία θέλουμε)ψιλοκομμένο
  • ½ στήθος κοτόπουλο, ψημένο που έμεινε, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • ½ φλιτζάνι μπρόκολο, χωρισμένο σε φουντάκια
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα (εγώ έβαλα soya cream με wasabi)
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε wok ή αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ½ λεπτό τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το λάχανο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 3 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο και το κοτόπουλο.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το ξύδι και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 4 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με τη soya, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *