Loader

Αλμυρά biscotti της Κυριάκης

2013-09-15
  • Ποσότητα: 14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

15/09/13

Ωραία που’ ναι η Κυριακή, το λέει και το τραγούδι. Όλα μπορούν να κυλούν σε χαλαρούς ρυθμούς, απλά και μόνο επειδή είναι Κυριακή και με ένα μαγικό τρόπο, το σώμα μας το νιώθει και ακολουθεί τους ρυθμούς του εγκεφάλου. Ακόμα κι αν ξυπνάω συνήθως , την ίδια ώρα με τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και μόνο που βγαίνω για περπάτημα χωρίς τίποτα στα χέρια μου (κινητά, τσάντα, χαρτιά, υποχρεώσεις), μου φτάνει για να νιώσω πραγματικά χαλαρή. Να χαζέψω περισσότερο στο περπάτημα και να μην με νοιάζει αν μπροστά μου, στον πάγκο των ψωμιών στο φούρνο της γειτονιάς είναι άλλοι 5-6 , με την ίδια χαλαρή διάθεση, χωρίς βιασύνη αλλά με όρεξη για κουβεντούλα και καλημέρες.

Τι ωραία(που είναι η Κυριακή)!! Καλημέρα σας φίλοι μου! Τι έχει το πρόγραμμα σας σήμερα;

Εγώ αφού έκανα το κυριακάτικο περπάτημα μου, επέστρεψα  σπίτι με ψωμί, κριτσίνια και καφεδάκι. Μαγείρεμα σήμερα δεν προβλέπεται καθότι όσο χειμωνιάζει, οι Κυριακές γίνονται οικογενειακή υπόθεση, οπότε βρήκα και την ευκαιρία να τελειώσω το βιβλίο μου. Και το τελείωσα, δίπλα στο σκύλο μου, που γύριζε τα μάτια του σε κάθε σελίδα. Πολύ πρέπει να τον έχει εκνευρίσει η συμπεριφορά μου τον τελευταίο καιρό, μαζί και το βιβλίο. Μετά από τις καλοκαιρινές μας διακοπές και τις διατροφικές του ατασθαλίες, καθώς δεν του χάλαγε κανένας χατίρι σε ότι τρώγαμε, επιστρέψαμε σιγά σιγά στην ξηρά τροφή και καθόλου δεν τον έχει ενθουσιάσει αυτή η επιστροφή στην καθημερινότητα. Συν του ότι λόγω μυρμηγκιών, το πιάτο του δεν είναι εκεί ανά πάσα στιγμή, γεμάτο με φαγητό ,αλλά μόνο συγκεκριμένες ώρες, έχουν τσακίσει λίγο τα νεύρα του. Σου λέει : «κυρά μου, με έχεις στην πίεση με το φαγητό ,με τυφλώνεις και κάθε βράδυ με το φως για να διαβάσεις το βιβλίο σου,πόσο να αντέξω;» . απ’ ότι φαίνεται δεν άντεξε γιατί το πρωί βρήκα αυτά τα λίγα κίτρινα υγράκια του, που υποδηλώνουν τσαντίλα! Χεχε, δεν βαρίεσαι, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια, σφουγγαρίστρα σε ετοιμότητα και άγιος ο Θεός…τι να κάνω που τον αγαπώ τον μπαγάσα!

Εύχομαι μια υπέροχη Κυριακή για όλους σας και αν βρείτε χρόνο, ετοιμάστε λίγα αλμυρά μπρισκοτάκια από τα παρακάτω. Να υπάρχουν για τη λιγούρα, ειδικά αν σήμερα δεν μπει ούτε και στο δικό σας σπίτι κατσαρόλα και φάτε κάπου αλλού.

Συστατικά  

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας, καρυδόψιχα χοντροτριμμένη

1 κουταλιά της σούπας θυμάρι, ξερό

½ κουταλιά του γλυκού baking powder

Μια πρέζα αλάτι καπνιστό ή κανονικό

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1 αυγό και 1 κρόκο επιπλέον

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,την παρμεζάνα, τα καρύδια, το baking ,το αλάτι και το καγιέν.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά τα δυο μείγματα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι ή λίγο ακόμα γάλα.

Βήμα 4

Την κάνουμε ένα μακρόστενο μπαστούνι και την ακουμπάμε στα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.

Βήμα 5

Το αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και την κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 14 περίπου κομμάτια και τα ακουμπάμε ξαπλωμένα στο ταψί με την λαδόκολλα.

Βήμα 6

Τα βάζουμε για άλλα 15 λεπτά στους 150C, από τη μια πλευρά και άλλα 15 από την άλλη. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και σερβιριζόμαστε!!!

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.lemonythyme.com/savory-parmesan-herb-walnut-biscotti/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *