Loader

Ψωμί σπανακόπιτα

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1στρογγυλό καρβέλι

2φλ.σπανάκι ψιλ/νο

2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1πράσο κομμένο σε ροδέλες

2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

Λάδι

Αλατοπίπερο

1/2φλ.ρύζι νυχάκι

1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη

2αυγά

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το πάνω μέρος από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεχτικά την ψίχα. Κρατάμε λίγο για το τέλος. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το σπανάκι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και το ρύζι και αφήνουμε να αχνίσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κενό που δημιουργήσαμε στο καρβέλι Πασπαλίζουμε λίγη θρυμματισμένη ψίχα και ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *