Loader

Ψητό κοτόπουλο με καρότα πράσα και εστραγκόν

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κ.σ.εσταγκόν
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
2κ.σ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.lemongrass

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλατοπίπερο, το σκόρδο και το εστραγκόν. Βάζουμε τις μερίδες κοτόπουλου σε ένα ταψάκι και τις αλείφουμε καλά με το βούτυρο. Σκορπάμε γύρω του τα πράσα και τα καρότα και προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύψει το 1/3 του ταψιού και λίγο ακόμα. Ψήνουμε το φαγητό μας καλυμμένο με αλουμινόχαρτο σε προσθερμασμένο φούρνο στους 220C για 1 ώρα και έπειτα αφού βγάλουμε το αλουμινόχαρτο για άλλη μισή. Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδευόμενο από τα λαχανικά και περιχυμένο με το ζουμάκι που έμεινε στο ταψί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *