Loader

Ψητές ντομάτες

2014-05-22
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 35λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/5/14

Ψητές ντομάτες. Τόσο απλά. Αν είναι και παραγινωμένες; Ακόμα καλύτερα γιατί θα μελώσουν με τα φυσικά υγρά τους. Άκρως υγιεινές, εύκολες και passepartout για κάθε στιγμή που θέλουμε να συνοδεύσουμε ψητό κρέας, ψάρι, burger, ποικιλία τυριών και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

psitesntomates (1) psitesntomates (5)

Ingredients

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή ότι φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες

Method

Step 1

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και αλείφουμε με το μισό λάδι. Ακουμπάμε πάνω τις ντομάτες και πιέζουμε σε διάφορα σημεία τους το σκόρδο (όπως κάνουμε και για ένα κομμάτι κρέας).

Step 2

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι και διασκορπίζουμε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου, στους 190C για 20-25 λεπτά.

Step 3

Τις σερβίρουμε ζεστές σαν συνοδευτικό κρέατος, burger, ρυζιού, ζυμαρικών ή με φρεσκοψημένο ψωμί.

 

Κατηγορία Συνταγής: , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *