Loader

Ψητές ντομάτες

2014-05-22
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/5/14

Ψητές ντομάτες. Τόσο απλά. Αν είναι και παραγινωμένες; Ακόμα καλύτερα γιατί θα μελώσουν με τα φυσικά υγρά τους. Άκρως υγιεινές, εύκολες και passepartout για κάθε στιγμή που θέλουμε να συνοδεύσουμε ψητό κρέας, ψάρι, burger, ποικιλία τυριών και ότι άλλο βάζει ο νους σας.

psitesntomates (1) psitesntomates (5)

Συστατικά

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη ή ότι φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί και αλείφουμε με το μισό λάδι. Ακουμπάμε πάνω τις ντομάτες και πιέζουμε σε διάφορα σημεία τους το σκόρδο (όπως κάνουμε και για ένα κομμάτι κρέας).

Βήμα 2

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι και διασκορπίζουμε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε στον αέρα του φούρνου, στους 190C για 20-25 λεπτά.

Βήμα 3

Τις σερβίρουμε ζεστές σαν συνοδευτικό κρέατος, burger, ρυζιού, ζυμαρικών ή με φρεσκοψημένο ψωμί.

 

Κατηγορία Συνταγής: , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *