Loader

Ψητά onion rings

2014-03-20
  • Servings: 4
  • Prep Time: 2:00 ω
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 2:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/3/14

Αντί τα τηγάνια και τη βαβούρα και τις επιπλέον θερμίδες, δοκιμάστε ψητά onion rings με τις οδηγίες του ZannetCooks και θα με θυμηθείτε.

bakedonionrngs (1) bakedonionrngs (4)

 

Ingredients

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 150gr. Ξινόγαλα ή γάλα ανακατεμένο με χυμό μισού λεμονιού
  • ¼ του φλιτζανιού αλεύρι
  • ¼ του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό ή καλαμποκάλευρο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Method

Step 1

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες μετρίου πάχους. Ξεχωρίζουμε προσεχτικά σε ροδέλες και τις βάζουμε σε σκεύος με καπάκι.

Step 2

Περιχύνουμε με το ξινόγαλα ή το μείγμα γάλακτος – λεμονιού και ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού. Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες.

Step 3

Ανακατεύουμε σε ένα πιάτο βαθύ το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Στραγγίζουμε τις ροδέλες και τις περνάμε μια μια από αυτό το μείγμα ώστε να κολλήσει καλά πάνω τους.

Step 4

Στη συνέχεια τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφού τα τινάξουμε ελαφρά να φύγει η περίσσια από το αλεύρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε αμέσως με κάποια sauce της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *