Loader

Ψημένα σπόρια κολοκύθας

2014-11-04
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

4/11/14

Ψημένα σπόρια κολοκύθας. Πάντα στο πνεύμα της οικονομίας στην κουζίνα μας, αλλά και της έξυπνης αξιοποίησης όλων των υλών στην μαγειρική μας. Τίποτα δεν πετάμε λοιπόν, γι’ αυτό και την επόμενη φορά που θα πάρετε κολοκύθα, μην ξεχάσετε να φυλάξετε ευλαβικά τα σποράκια της. Για ένα εξαίσιο και υγιεινό σνακ από τα χεράκια σας.

diypumpkinseeds (1) diypumpkinseeds (3)

Ingredients

  • Σπόρια από μια κολοκύθα ή περισσότερα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Μπαχαρικά σκόνη της αρεσκείας μας

Method

Step 1

Καθαρίζουμε με τα χέρια, όσο περισσότερο μπορούμε, αφαιρώντας τις ίνες από την κολοκύθα. Τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε σε 1 ½ φλιτζάνι αλατισμένο νερό, που βράζει, για 10 λεπτά.

Step 2

Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά που επιλέξαμε. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Step 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας 1-2 φορές στο ενδιάμεσο, με ξύλινη κουτάλα.

Step 4

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές βάζο με καπάκι για να τα χρησιμοποιήσουμε σαν σνακ ή πάνω σε σούπες ή σαλάτες.

Κατηγορία Συνταγής: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *