Loader

Ψάρι φούρνου με ελιές και σταφίδες

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1μουρμούρα ή άλλου ψάρι της αρεσκείας μας (περίπου 700γρ.)
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
10ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες  σε ροδέλες
1κ.γλ.ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κρεμμύδι, το σέλινο, τις ελιές, τις σταφίδες, λίγο αλατοπίπερο, τη ρίγανη,λίγο λαδάκι και το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα την κοιλιά του ψαριού και το τοποθετούμε σε ταψί. Ραντίζουμε το ψαράκι μας με λίγο λαδάκι και το αλατοπιπερώνουμε απ’ έξω. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου.. Σερβίρουμε το ψαράκι μας ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *