Loader

Χωριάτικη πλεξούδα

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

6αυγά

2κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες

2φλ.σπανάκι χοντροκομμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

15ντοματίνια κομμένα στη μέση

1πιπεριά ,ότι χρώμα έχουμε, κομμένη σε κυβάκια

1/4φλ.ελιές,της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1φύλλο σφολιάτας

1κ.σ.νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται προθέτουμε το σκόρδο, τις ελιές, τα ντοματίνια,την πιπεριά και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα 5 και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο τηγάνι ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά φωτιά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά τα αυγά και να στραπατσαριστούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αντικολλητικό χαρτί στρωμένο μέσα στο ταψί και στο κέντρο της διασκορπίζουμε το μείγμα αυγών. Μπορούμε να κλείσουμε τις άκρες, πάνω και κάτω και να το ρολάρουμε ή να χαράξουμε τις άκρες αριστερά και δεξιά από τη γέμιση και αφού κλείσουμε τις πάνω κάτω άκρες να «πλέξουμε» εναλλάξ και τις πλαϊνές έτσι ώστε να μην «φύγει» η γέμιση κατά το ψήσιμο. Χτυπάμε το τελευταίο αυγό με το νερό και αλείφουμε τη επάνω πλευρά του φύλλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *