Loader

Χταπόδι μουσταρδάτο

2013-07-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

1χταπόδι περίπου 600γρ.

Λάδι

2κ.σ.μουστάρδα

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1.2φλ.λευκό κρασί

1κ.γλ.ρίγανη

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε μπόλικο νερό να βράζει για 20-30 λεπτά. Κατόπιν το σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 3φλιτζάνια από το ζωμό. Το κόβουμε σε κομματάκια. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε το χταπόδι το χυμό λεμονιού και ζωμό από αυτόν που φυλάξαμε , τόσο όσο να καλύψει το χταπόδι. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε σκέτο σαν μεζές ,με ρύζι ή πατατούλες τηγανιτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *