Loader

Χταποδοσαλάτα μυρωδάτη

2015-11-25
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/11/15

Χταποδοσαλάτα μυρωδάτη να μυρίσει θάλασσα όλο το σπίτι. Τι να κάνουμε που είμαστε μεσογειακός λαός και το καλοκαίρι πάντα έχει χώρο στην καθημερινότητα μας.

octapussld (5) octapussld (7)

Συστατικά

  • ½ κιλό χταπόδι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή κυβάκια (προαιρετικά)
  • 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Χυμό από ένα Lime
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • ¼ του φλιτζανιού ξύδι λευκό και 1 κουταλιά του γλυκού επιπλέον
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με λίγο νερό, το δαφνόφυλλο και το ξύδι , να βράσουν για 40 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει. Το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το πασπαλίζουμε αμέσως με τη ρίγανη.

Βήμα 2

Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με το χυμό lime, το ξύδι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Για το σερβίρισμα μεταφέρουμε σε πιατέλα η μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο αν το χρησιμοποιήσουμε. Το διατηρούμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες, πριν προσθέσουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *