Loader

Χριστουγεννιάτικο χοιρινό φούρνου

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 3:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

Χοιρινός λαιμός με κόκκαλο περίπου 2,5 κιλά

150ml μέλι

Λάδι

Χυμός 2 λεμονιών

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.κόλιαντρος σκόνη

2κ.σ.θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το χοιρινό σε σκεύος με καπάκι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Το σκεπάζουμε και το φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη το μεταφέρουμε σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα και πολύ λίγο νεράκι. Το σιγοψήνουμε με κλειστό καπάκι για 3 ώρες, βρέχοντας το 2-3 φορές με τα υγρά της γάστρας. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *