Loader

Χριστουγεννιάτικη κόκκινη ρυζοσαλάτα

2014-12-21
  • Servings: 3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

23/12/14

Χριστουγεννιάτικη κόκκινη ρυζοσαλάτα. Με κόκκινο ρύζι, κάστανα και λωτό, σαλάτα ευφάνταστη και ιδιαίτερη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

wildricesld (1) wildricesld (6)

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι κόκκινο ή άγριο ρύζι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι μίνι καροτάκια βρασμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 λωτός κομμένος σε κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
  • ½ φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και χοντροκομμένα
  • ¼ του φλιτζανιού cranberries αποξηραμένα
  • ¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο

Method

Step 1

Ρίχνουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει το ρύζι και μαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.

Step 2

Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το λάδι, το μηλόξιδο, το ginger και λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά. Το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Step 3

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το dressing , ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή φυλάμε 1-2 ώρες στο ψυγείο, προτού σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *