Loader

Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα με πράσα της Ζαννέτ

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Σε αυτή την πιτούλα κρατω σταθερά υλικά το πράσο και τις σταφίδες.Συμπληρώνω,αφαιρώ,προσθετω κάθε φορα κάποιο άλλο υλικό και κάθε φορά γίνεται πεντανόστιμη. Βάλτε χοιρινό αντί κοτόπουλο,φέτα,μετσοβόνε ή όποιο τυράκι σας αρέσει. Προσθέστε ρύζι ή τραχανά ή μπέικον…είναι Χριστούγεννα και το ρίχνουμε λίγο έξω!!

Συστατικά  

 

1 πακ.φύλλο σφολιάτας

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φλ.κοτόπουλο βρασμένο ψιλ/νο

3 αυγά

1 κρεμμύδι ψιλ/νο

5 πράσα κομμένα σε ροδέλες

150 μανούρι ή φέτα ή άλλο τυρι της προτίμησης σας

1/2φλ.σταφίδες ξανθές

μαιντανός ψιλ/νος

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μέσα σε κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια,τα πράσα και τον μαιντανό,όλα μαζί να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο,αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τις σταφίδες,ανακατεύουμε και έπειτα τα αυγά και το τυράκι σε τρίμματα.Τα ανακατέυουμε καλά. Σε μακρόστενο ταψάκι λαδώνω καλά όλη την επιφάνεια του και τοποθετώ το ένα φύλλο.Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Γυρίζω τιε άκρες προς τα μέσα όμορφα.Βάζω μια κουταλίτσα λάδι σε ένα ποτηράκι και αραιώνω με λίγο νερό,Με το πινελάκι αλοίφω καλά όλη την επιφάνεια της πίτας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα.Προς το τέλος του ψησίματος τοποθετώ το ταψάκι μου στη τελευταία θέαση του φούρνου να ψηθεί καλά και από κάτω. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *