Loader

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με αγκινάρες και μανιτάρια

2013-12-23
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 55λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/12/13

Τι άλλο παρά γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Η πρόταση μας για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με αγκινάρες και μανιτάρια δεν μας υποχρεώνει να ψήσουμε ολόκληρο το πουλερικό αν είμαστε λίγα άτομα ή δεν μας αρέσει η βαβούρα ολόκληρου του ψητού.

Συστατικά  

800gr. Φιλέτο γαλοπούλας  ή 2 μεγάλα φιλέτα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο

1 κονσέρβα καρδιές  αγκινάρας, στραγγισμένες και κομμένες στα 4

1 ½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού αλεύρι

1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη μια κουταλιά λάδι ή το βούτυρο. Ακουμπάμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα ροδίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2

Μοιράζουμε το κρέας σε ατομικά σκεύη φούρνου ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο και από πάνω διασκορπίζουμε τις αγκινάρες.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ,ανακατεύοντας και αφού αρχίζει να τον απορροφά ρίχνουμε και τα μανιτάρια.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα 2 είδη ξυδιού και τη Worcestershire sauce. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίζει να πήζει η σάλτσα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά.

Βήμα 7

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 8

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικο μαϊντανό και συνοδευτικό της αρεσκείας μας, κάποιο λευκό ρύζι ή πατάτες φούρνου.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.novicehousewife.com/2013/05/24/artichoke-chicken/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *