Loader

Χριστουγεννιάτικα lava cakes

2014-12-21
  • Servings: 5-6
  • Prep Time: 60λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 1:10 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/12/14

Χριστουγεννιάτικα lava cakes γιατί χωρίς γλυκό, δεν είναι γιορτή.

christsoufle (3) christsoufle (7)

Ingredients

  • 200gr. Κουβερτούρα
  • 90gr. Βούτυρο και επιπλέον για τα φορμάκια
  • 50gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για τα φορμάκια
  • 3 αυγά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 100gr. Ζάχαρη
  • Άχνη ζάχαρη, παγωτό, σαντιγύ ή ότι μας αρέσει για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.

Step 2

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρέμα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τέλος το αλάτι. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας κυκλικά με ένα κουτάλι.

Step 3

Βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα τινάσσουμε να φύγει η περίσσια και μοιράζουμε το μείγμα του γλυκού σε αυτά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για το λιγότερο μια ώρα.

Step 4

Κατόπιν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C και ψήνουμε τα σουφλεδάκια για 8-9 λεπτά. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα. Σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό της αρεσκείας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *