Loader

Χειμωνιάτικοι γίγαντες

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

250γρ.γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.λάχανο ψιλ/νο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1ντομάτα φρέσκια τριμμένη
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1πιπεριά ψιλ/νη
1φλ.σέλινο και μαιντανός ψιλ/νος
1λίτρο ζωμό λαχανικών
1κ.γλ.ζάχαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και βράζουμε περίπου 30-35 λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής σας. Εναλλακτικά βράζουμε και ξαφρίζουμε τους γίγαντες. Αδειάζουμε το νερό και βάζουμε τους γίγαντες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο , περίπου 20 λεπτά. Εντωμεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σέλινο, τον μαιντανό και το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και την φρέσκια ντομάτα. Συμπληρώνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε τους γίγαντες στη σάλτσα μας και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 1 ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ελιές,σαρδέλες, ρέγγα ή διάφορα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *