Loader

Χαλούμι σαγανάκι με μαρινάτη σαλάτα

2015-02-14
  • Servings: 4
  • Prep Time: 60λ
  • Cook Time:
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/2/15

Χαλούμι σαγανάκι με μαρινάτη σαλάτα για μια γρήγορη Κυριακή της Τυρίνης.

hallchersld (1) hallchersld (3)

Συστατικά  

για το σαγανάκι:

200gr. Χαλούμι κομμάτι

Ελαιόλαδο

1 αυγό χτυπημένο

Σουσάμι

Μαυροκούκι

Για τη σαλάτα:

1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

¼ του φλιτζανιού ελιές της επιλογής μας, χωρίς κουκούτσι

2 κουταλιές της σούπας καππαρόφυλλα ψιλοκομμένη ή κάππαρη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε λωρίδες

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλατοπίπερο

Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Για το σαγανάκι: Κόβουμε το χαλούμι σε 4 ενδιάμεσου πάχους φέτες. Τις περνάμε πρώτα από το αυγό και έπειτα από το σουσάμι ή το μαυροκούκι.

Step 2

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά ακουμπάμε το τυρί. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε πάνω από σαλατικά της αρεσκείας μας.

Step 3

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις πιπεριές , τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.

Step 4

Ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ.

Step 5

Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και ακουμπάμε τριγύρω φρυγανισμένο ψωμί και στο κέντρο το χαλούμι. Ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *