Loader

Χαλβάς για ορεκτικό

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

4φλ.ζωμός που έχουν βράσει θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες ή χταπόδι- εγώ κράτησα από το χθεσινό χταποδάκι στιφάδο που είχα βράσει πριν το χρησιμοποιήσω)
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1/φλ.ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
1/2φλ.σέλινο ψιλ/νο
1μεγάλο καρότο τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ
200γρ.σιμιγδάλι ψιλό
Λάδι
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
3φλ.από το ζωμό που θα φτιάξουμε
Αλατοπίπερο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε μια κασαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο και τον άνιθο. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σουρώνουμε καλά να μείνει μόνο το υγρό χωρίς τα λαχανικά και τα μυρωδικά. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά συνεχόμενα. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό ανακατεύοντας μέχρι να πιεί το σιμιγδάλι το ζωμό και να πήξει χωρίς να κολλήσει. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τον μαιντανό και ανακατεύουμε. Το μεταφέρουμε σε ατομικά φορμάκια ή μεγάλη φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε μόνο του ή με κάποιο ψάρι φιλέτο στον ατμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *