Loader

Φριτάτα με σπαράγγια και φέτα

2015-07-08
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

16/7/15

Φριτάτα με σπαράγγια και φέτα με χρόνο προετοιμασίας 10 λεπτά. Ότι καλύτερο για αυτές τις ζεστές μέρες που δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε χρόνο στη κουζίνα.

aspafrittata (1) aspafrittata (3)

Συστατικά

  • 6 αυγά μεγάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 200gr. φέτα θρυμματισμένα
  • 2/3 του φλιτζανιού γκούντα ή άλλο μαλακό τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • ½ κιλό πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
  • Λίγο λάδι για το ταψί

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και το baking και σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα σπαράγγια και κρατάμε τις κορυφές ξεχωριστά για την επιφάνεια της φριτάτας. Ρίχνουμε τη φέτα, το γκούντα και τα ψιλοκομμένα σπαράγγια μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 4

Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και ακουμπάμε τις κορυφές των σπαραγγιών στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.

Βήμα 5

Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα εποχής σαν κυρίως πιάτο ή μόνη της σαν ορεκτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *