Loader

Ψητά ριγκατόνι με μελιτζάνα και σπανάκι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1Μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1/2φλ.ροζέ κρασί ή κόκκινο

1φλ.χυμός ντομάτας

1μεγάλη ντομάτα τριμμένη

Μια πρέζα ζάχαρη

1κ.γλ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νος ή ξερός τριμμένος

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

250γρ.ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

2φλ.φρέσκο σπανάκι ψιλ/νο

1 ½ φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

Λίγο λάδι και φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα φρέσκια ντομάτα και το χυμό, τη ζάχαρη και το βασιλικό. Αφήνουμε να μαγειρευτούν 20 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη. Ψήνουμε τη μελιτζάνα σε ένα ταψί ραντισμένη με λίγο ελαιόλαδο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα, τη σάλτσα, το σπανάκι και το 1 φλιτζάνι από το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε να χρειάζεται. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *