Loader

Φριτάτα με ασπράδια αυγών και λαχανικά

2015-02-28
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/2/15

Φριτάτα με ασπράδια αυγών και λαχανικά μιας και με το νέο έτος, για άλλη μια χρονιά πήρα αποφάσεις για ακόμη πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Βέβαια όταν κάποιος αγαπάει το φαγητό, όπως εγώ, θέλει και την γκουρμεδιά του, θέλει και το διαφορετικό, για να μην βαρεθεί και παραιτηθεί από την προσπάθεια καλής διατροφής. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός μου. Να κάνω νόστιμα και λαχταριστά τα υγιεινά φαγητά μας.

eggwhitefritt (3)

Συστατικά

  • 6-8 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1μεγάλο φλιτζάνι mix λαχανικών, βρασμένα ( φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μυρωδικό της αρεσκείας μας
  • Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε ελαφρά τα ασπράδια με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Διασκορπίζουμε τα λαχανικά πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ελαφρά βρεγμένη και στυμμένη. Περιχύνουμε με το μείγμα ασπραδιών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όπως μας αρέσει. Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο, αν θέλουμε και με φρέσκια σαλάτα εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *