Loader

Φοντί τυριών

2013-06-07
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

800 γρ. τυρί που λιώνει, τριμμένο στον χονδρό τρίφτη (γραβιέρα, έμενταλ, γκριγιέρ, ανάμεικτα)
6 ποτ. λευκό ξηρό κρασί
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ.απόσταγμα κερασιού (κιρς) ή αχλαδιού ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
κυβάκια ψωμιού μπαγιάτικου φρυγανισμένα
1 κ.γλ.νισεστέ διαλυμένο σε λίγο κρύο κρασί

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Method

Step 1

Τρίβουμε με το σκόρδο τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρασί και τα τριμμένα τυριά, έχοντας την κατσαρόλα πάνω σε ζωηρή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι τα τυριά να λιώσουν με το κρασί, οπότε προσθέτουμε και το νισεστέ. Πρέπει το όλον να γίνει μια παχύρρευστη και λεία κρέμα. Μόλις λιώσουν καλά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το απόσταγμα. Μεταφέρουμε την κατσαρόλα στο τραπέζι, πάνω στο καμινέτο που καίει σε χαμηλή ένταση, ή μεταφέρουμε το λειωμένο μείγμα στο ειδικό σκεύος που τοποθετούμε στο καμινέτο. Με ένα πηρούνι καρφώνουμε έναν κύβο ψωμιού και ανακατεύοντας παίρνουμε από το μείγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *