Loader

Φλογέρες με μελιτζάνα

2013-06-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 σκ. σκόρδο
1 κτσ ξύδι
2 κτσ λάδι, και λίγο ακόμα λάδι για άλειμμα
1/2 φλιτζ. καρύδια

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε δυνατό φούρνο, αφού πρώτα τις κάψουμε λίγο σ' ένα γκαζάκι και τις τρυπήσουμε με πιρούνι. Αφαιρούμε την ψίχα και αν υπάρχουν πολλά σπόρια, τα πετάμε. Χονδροκόβουμε την ψίχα (οι παλιοί έβαζαν την ψίχα σε νερό με αλάτι και λεμόνι, σούρωναν με τουλουπάνι και κοπάναγαν την ψίχα στο γουδί). Λιώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε μ' ένα κουτάλι. Κόβουμε τα φύλλα στα τέσσερα. Αλείφουμε ένα κομμάτι, τοποθετούμε από πάνω άλλο ένα, αλείφουμε και πάλι. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση κατά μήκος στην άκρη σχεδόν των φύλλων, διπλώνουμε τις δύο άκρες και μετά τυλίγουμε. Αλείφουμε από πάνω με λάδι. Φουρνίζουμε σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Μπορούμε επίσης στο μείγμα να βάλουμε γιαούρτι, κομματάκια τυριού ή κόκκινης πιπεριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *