Φασόλια με μυζήθρα
2013-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(1 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
200γρ.φασόλια άσπρα μουλιασμένα αποβραδίς
250γρ.σπανάκι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1ποτ.του κρασιού λευκό κρασί
Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα φασόλια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασόλια και ρίχνουμε νεράκι να καλύψει καλά το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με το μαιντανό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνει με το λαδάκι του, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.