Loader

Φασόλια με μυζήθρα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (1 / 5)

1 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.φασόλια άσπρα μουλιασμένα αποβραδίς
250γρ.σπανάκι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1ποτ.του κρασιού λευκό κρασί
Μυζήθρα ξερή τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα φασόλια και ρίχνουμε νεράκι να καλύψει καλά το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με το μαιντανό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν και να μείνει με το λαδάκι του, περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *