Loader

Γλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola

2013-12-28
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/12/13

Και ενώ οδεύουμε ολοταχώς για το 2014,εγώ σας παρουσιάσω μια φανταστική γλυκοπατάτα φούρνου με μέλι και μυρωδικά με bresaola,  τα εορταστικά πιάτα πάνε και έρχονται και δόξα το θεό να λέμε δηλαδή και γενικά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα και καταναλωτισμός (όπως διάβασα κάπου, που τους έχουν λέει μαντρωμένους και τους αμολάνε στις γιορτές και με λεφτά για ξόδεμα). Πρόσφατα ήταν αυτό το θέμα σε μια παρέα που βρεθήκαμε με τον καλό μου. Για το πόσο σνομπάρουμε κάποια τρόφιμα ή φαγητά στα πλαίσια του υπερκαταναλωτισμού τις μέρες των γιορτών(όπως τα αξιολάτρευτα κατά τα λοιπά μπαρμπουνοφάσουλα που έχουμε αυτή τη στιγμή στην κατάψυξη μας μαζί με διάφορα άλλα φρεσκοκατεψυγμένα τρόφιμα από τη γιαγιά στη Δράμα) όταν έχουμε ήδη μεγάλη ποικιλία και επιλογή από άλλα του εμπορίου που μας γεμίζουν το μάτι συχνά πυκνά και τέτοιες μέρες με επιδεικτικό τρόπο. Και εδώ έρχεται το γνωστό σε όλους : Άλλοι δεν έχουνε να φάνε. Σωστότατο και πλέον πιθανότατο να συμβαίνει ακριβώς στο διπλανό μας σπίτι. Για φέτος στις γιορτές, έτσι για αλλαγή αποφάσισα να μην σνομπάρω τίποτα και να εκτιμώ ότι έχω στο πιάτο μου κάτι που θα ακολουθήσω και στην καθημερινότητα μου για το νέο έτος μέσα στα πλαίσια της λογικής δεν πετάμε τίποτα (έχουμε ήδη κατηγορία στο site “Με ότι έμεινε» με πολύ πλούσιο υλικό για τους ενδιαφερόμενους) αλλά και δίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη αυτό που μας περισσεύει. Δοκιμάστε το, το σίγουρο είναι ότι θα νιώσετε ψυχολογικά τουλάχιστον πολύ καλύτερα.

Συστατικά  

1 μέτρια γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά του γλυκού μέλι

Από ¼ της κουταλιάς του γλυκού : σκόρδο σκόνη, κύμινο, τσίλι σκόνη, δενδρολίβανο σκόνη ή φρέσκο ψιλοκομμένο

Ρόκα και balsamico για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το μέλι, το λάδι ,το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και το κρατάμε στην άκρη. Διασκορπίζουμε την γλυκοπατάτα σε αντικολλητικό ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα μελιού.

Βήμα 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βήμα 3

Σερβίρουμε τη γλυκοπατάτα ζεστή πάνω σε μπόλικη ρόκα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Εγώ το σέρβιρα με 2 φέτες bresaola!! Ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και balsamico και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, αν θέλουμε και έτοιμο!

Προσαρμογή συνταγής :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *