Loader

Φασολάδα με πράσα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

300gr.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς

Λάδι

Αλατοπίπερο

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1κόκκινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη

3καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

1/3φλ.σέλινο ψιλ/νο

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1κρεμμύδι τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φασόλια , το χυμό ντομάτας και την καυτερή πιπεριά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με ρέγκα, ελιές , ψωμί, φέτα και όλα τα σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *