Loader

Φασολάδα με πράσα

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

300gr.φασόλια μουλιασμένα αποβραδίς

Λάδι

Αλατοπίπερο

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1κόκκινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη

3καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

1/3φλ.σέλινο ψιλ/νο

1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη

1κρεμμύδι τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Ρίχνουμε το σέλινο, τα καρότα και την πιπεριά Φλωρίνης. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φασόλια , το χυμό ντομάτας και την καυτερή πιπεριά. Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση περίπου της κατσαρόλας. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με ρέγκα, ελιές , ψωμί, φέτα και όλα τα σχετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.