Loader

Φακές με ταχίνι

2015-04-04
  • Servings: 2-3
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/4/15

Φακές με ταχίνι με καθαρή και πλούσια γεύση με νηστίσιμη αλλά και μεσογειακή διάθεση. Με πολύπλοκες και ποικίλες γεύσεις σε αυτό το πιάτο θα πίστευε κανείς ότι πρόκειται για κάτι δύσκολο. Αντιθέτως είναι ένα πιάτο με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας και χρήσιμο για βράδια που θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο, θρεπτικό, υγιεινό, νόστιμο και gourmet. Με τη συνοδεία βραστών αυγών ή τόνου σε κονσέρβα , καπνιστού σολομού ή ότι σας αρέσει ,θα γίνει ένα πλήρες γεύμα.

tahinilentils (4) tahinilentils (6)

Ingredients

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ του φλιτζανιού ταχίνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Βράζουμε τις φακές σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 12-16 λεπτά, να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Step 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και σοτάρουμε το σκόρδο και το κύμινο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις 3 κουταλιές μαϊντανού και τις φακές. Μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Step 3

Προσθέτουμε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 5 λεπτά, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί λίγο νερό. Μοιράζουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με πάπρικα, κουκουνάρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *