Loader

Φακές με πολλά λαχανικά στο slow cooker

2014-05-05
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 6:00 ω
  • Έτοιμο σε: 6:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

5/5/14

Ένα πιάτο ιδανικό αν θέλετε να νιώσετε εξαιρετικά υγιείς και γεμάτοι ενέργεια από την πρώτη πιρουνιά ή κουταλιά. Φακές με πολλά λαχανικά στο slowcookerη πρόταση μας για σήμερα και εσείς θα επιλέξετε αν θα την φάτε σαν σούπα ή σαν ένα πιάτο λαχανικών!

sllentilsveggies (1) sllentilsveggies (5)

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού φακές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή ολόκληρες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μικρή πιπεριά της επιλογής μας, ψιλοκομμένη (ή 2 μισές, διαφορετικά χρώματα)
  • 2-3 καρότα μικρά, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 του φλιτζανιού σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα ή κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε για το μαγείρεμα
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι ξερό ή φρέσκο
  • ¾ του φλιτζανιού νερό ή ζωμός λαχανικών (ή περισσότερο αν τη θέλετε σε μορφή σούπας)
  • 250gr. Σπανάκι ψιλοκομμένο
  • Χυμό και ξύσμα ½ λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη συσκευή του slow cooker και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Κλείνουμε με το καπάκι και ρυθμίζουμε τη συσκευή στο high. Μαγειρεύουμε για 6-7 ώρες. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ραντίζοντας με λίγο επιπλέον λάδι ή ξύδι , αν θέλουμε. Επίσης μπορούμε να την συνοδεύσουμε με κάποιο ρύζι της επιλογής μας.

Βήμα 3

Αν δεν έχουμε slow cooker , μπορούμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα λαδιού και να σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Να προσθέσουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις φακές. Να ρίξουμε 2-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό, ανάλογα πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε το φαγητό και να σιγοβράσουμε για 20 λεπτά. Τέλος θα ρίξουμε τις φακές και θα μαγειρέψουμε άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *