Loader

Φακές με κόκκινο κρασί και chorizo

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

Συστατικά  

250GR.φακές
1κρεμμύδι τριμμένο
2πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
4φλ.ζωμός λαχανικών
2σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1 1/2κ.γλ.θυμάρι
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
150γρ.λουκανικάκια chorizo ή άλλα μικρά πικάντικα
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
Balsamico για το σερβίριρμα
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις φακές και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα λουκανικάκια και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλισμένη με τον μαιντανό και με όσο ξύδι προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *