Loader

Φάβα βελουτέ με δαμάσκηνα και μυρωδικά

2016-04-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

29/4/16

Φάβα βελουτέ με δαμάσκηνα και μυρωδικά γιατί τη φάβα δεν την κάνουμε μονάχα σαλάτα. Στο Zannetcooks.com έχουμε πάντα πρωτότυπες, νόστιμες λύσεις, δοκιμασμένες για εσάς.

 

favaprunes (3) favaprunes (5)

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 6 ξερά δαμάσκηνα
  • Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • Αλατοπίπερο
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • ½ κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεπλένουμε καλά τη φάβα και την κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο για ½ λεπτό και έπειτα τα δαμάσκηνα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη φάβα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 30-35 λεπτά.

Βήμα 5

Πολτοποιούμε τη φάβα με την ειδική ράβδο ή αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε στο multi. Βάζουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε αμέσως με έτοιμα ή σπιτικά κρουτόν και επιπλέον δενδρολίβανο ή / και θυμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *