Loader

Υγιεινό salad bar : Η κόκκινη σαλάτα

2014-01-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 7
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

7 έχουν βαθμολογήσει

24/01/14

Σαν τα Τρία χρώματα, οι ταινίες του Κισλόφσκι, σε σαλάτα!! Καταπληκτικές ταινίες για όσους αρέσει αυτό το στυλ, ήταν η έμπνευση μου για τον τίτλο μιας σειράς από 3 σαλάτες που ετοίμασα πρόσφατα για οικογενειακό τραπέζι.  Σε μορφή σπιτικού salad bar με υλικά που μας απαλλάσσουν από κάθε είδους διατροφική ενοχή μιας και είναι όλα φρέσκα, υγιεινά  και με χαμηλά λιπαρά. Υγιεινό salad bar : Η κόκκινη σαλάτα , είναι ο τίτλος της πρώτης συνταγής λοιπόν,  που δεν με δυσκόλεψε ιδιαίτερα στην επιλογή υλικών, αν και τώρα που το σκέφτομαι , θα μπορούσε να γίνει και ακόμα πιο κόκκινη με την ποικιλία λαχανικών ή φρούτων με κόκκινο χρώμα που υπάρχουν στη φύση και στη αγορά. Πειραματιστείτε ανάλογα με τα γούστα σας και στείλτε μας, τη δική σας κόκκινη σαλάτα (με mail, inbox ή ότι άλλο προτιμάτε) και αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη με το χρώμα του έρωτα να σας οδηγήσει μόνο του.

red (5) red (8)

Συστατικά  

Για τη βάση σαλάτας:

Ρόκα ψιλοκομμένη

Λάχανο ψιλοκομμένο

Καρότο τριμμένο

Ραπάνι τριμμένο

Για την κόκκινη σαλάτα:

Παντζάρι τριμμένο

Cranberries ξερά

Για το dressing:

240gr. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας καλό balsamico

1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση σαλάτας σε ένα μπολ και σε ένα δεύτερο τα υλικά για το μείγμα κόκκινης σαλάτας.

Βήμα 2

Τα μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, λίγο πριν σερβίρουμε.

Βήμα 3

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε όσο από το dressing μείνει σε σκεύος σερβιρίσματος, πάνω στο τραπέζι με κάποιο χαρτάκι που να λέει τα υλικά του, για όσους θέλουν να συμπληρώσουν στη σαλάτα τους επιπλέον αλλά θέλουν να γνωρίσουν και τη σύσταση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *