Loader

Τυρόπιτα με ανθότυρο σε φύλλα γιουφκά

2015-09-07
yufkapie (1)yufkapie (2)yufkapie (3)yufkapie (5)yufkapie (7)
  • Μερίδες: 8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

7/9/15

Τυρόπιτα με ανθότυρο σε φύλλα γιουφκά που έφερα από μια σύντομη επίσκεψη από την γειτονική Τουρκία. Λεπτά και ανάλαφρα σαν τούλι, εμπλουτίζονται με τα τυριά, τα αυγά και το γάλα για ένα θαύμα γεύσης σε στρώσεις.

yufkapie (4) yufkapie (6)

Συστατικά

  • 5 μεγάλα φύλλα γιουφκά ή φύλλο πίτας χωριάτικο
  • 400ml γάλα
  • 4 αυγά
  • 600gr. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 125gr. βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
  • Αλατοπίπερο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Σουσάμι ή /και μαυροσούσαμο για την επικάλυψη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το ανθότυρο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Βήμα2

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα βουτύρου.

Βήμα4

Απλώνουμε το ένα φύλλο και το καλύπτουμε με λίγη ποσότητα από το μείγμα ανθότυρου. Ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές από το μείγμα βουτύρου και κλείνουμε το φύλλο προς τα μέσα. Συνεχίζουμε με το επόμενο φύλλο. Φύλλο, γέμιση, μείγμα βουτύρου και πάλι το ίδιο. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και με τα δάχτυλα πιέζουμε τριγύρω τις άκρες να ενωθούν και ραντίζουμε με το υπόλοιπο από το μείγμα βουτύρου που έχει μείνει.

Βήμα5

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *