Loader

Τσίχλες λεμονάτες

2015-07-25
  • Μερίδες: 1-2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 9
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

9 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/7/15

Τσίχλες λεμονάτες, χωρίς πολλά λόγια. Οι λάτρεις του είδους, όπως ο άντρας μου, καταλαβαίνουν απόλυτα γιατί πράγμα μιλάμε. Καλή μας όρεξη!

tsixles (1) tsixles (3)

Συστατικά

  • 8-10 τσίχλες καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Ξερή ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε 3-4 λεπτά τις τσίχλες αφού τις αλατοπιπερώσουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα αλατοπίπερο, αν θέλουμε.

Βήμα 2

Μόλις αρχίσει να το απορροφάει προσθέτουμε ½ - ¾ του φλιτζανιού νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 3

Λίγα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και συμπληρώνουμε αν θέλουμε λίγο ακόμα λάδι. Κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε, με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *