Loader

Τραγανές μελιτζάνες με μέλι και θυμάρι

2013-07-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες

2φλ.γάλα

1/2φλ.αλεύρι

Αλατοπίπερο

5κ.σ.λάδι

3κ.σ.μέλι

2κ.σ.θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε σκεύος με καπάκι και τις καλύπτουμε με το γάλα. Τις αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη ρίχνουμε το αλεύρι σε μια καθαρή σακούλα και λίγο αλατοπίπερο και αφού στραγγίξουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες από το γάλα τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στη σακούλα. Κλείνουμε τη σακούλα και την ανακινούμε καλά. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και περιχύνουμε με αυτό τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και επιπλέον αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *