Loader

Τραγανά ψητά σπαράγγια

2015-05-23
  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

28/5/15

Τραγανά ψητά σπαράγγια και νομίζω βρήκα τον ιδανικότερο τρόπο να αντικαταστήσω τα αγαπημένα μου κριτσίνια με το πιο υγιεινό και κρατσανιστό σνακ.

crispyaspar (1) crispyaspar (7)

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαράγγια λευκά ή πράσινα καθαρισμένα
  • Αλατοπίπερο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
  • 1/3 του φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μακρόστενο βαθύ σκεύος το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλατοπίπερο. Σε ένα άλλο μακρόστενο σκεύος χτυπάμε το αυγό με το γάλα, πολύ καλά. Σε ένα τρίτο, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας.

Βήμα 2

Ρολάρουμε ένα ένα τα σπαράγγια με τη σειρά από το μείγμα αλευριού, αυγού και φρυγανιάς και τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο σαν συνοδευτικό ή σαν σνακ με κάποια sauce της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *