Loader

Τραγανά πατατομπαλάκια με μωβ πατάτες και cheddar

2014-06-12
  • Ποσότητα: 35 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

29/6/14

Πέτρου και Παύλου σήμερα και θα ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, μα ιδιαίτερα στον αδελφό μου που έχει διπλή ονομαστική μιας και είναι βαφτισμένος Πέτρος – Παύλος. Το Παύλος υπερίσχυσε στην περίπτωση μας και με μεγάλη αγάπη του εύχομαι ότι καλύτερο πάντα!! Εις ανάμνηση των χρόνων που ήταν ακόμα μικρούλης (μαζί με την αδελφή μου), το πιάτο μας σήμερα αφορά περισσότερο τους μικρούς μας φίλους αν και δύσκολα θα αντισταθούν και  οι υπόλοιποι της παρέας. Τραγανά πατατομπαλάκια με μωβ πατάτες και cheddar και καλή μας όρεξη!

purplepotballs (4) purplepotballs (5)

Συστατικά

  • ½ κιλό μωβ πατάτες
  • Αλατοπίπερο
  • Λάδι για το ψήσιμο (προαιρετικά)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλιτζάνι cheddar τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • Φρυγανιά τρίμμα για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι, για 15-20 λεπτά.

Βήμα 2

Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε κατευθείαν. Τις ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου, το καγιέν, αλατοπίπερο, το καλαμποκάλευρο και τελευταία τα αυγά. Τα κάνουμε ένα μείγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Βήμα 3

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τη φρυγανιά. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, αν θέλουμε.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *