Loader

Τραγανά πατατομπαλάκια με μωβ πατάτες και cheddar

2014-06-12
  • Yield: 35 τεμάχια
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 50λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

29/6/14

Πέτρου και Παύλου σήμερα και θα ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα, μα ιδιαίτερα στον αδελφό μου που έχει διπλή ονομαστική μιας και είναι βαφτισμένος Πέτρος – Παύλος. Το Παύλος υπερίσχυσε στην περίπτωση μας και με μεγάλη αγάπη του εύχομαι ότι καλύτερο πάντα!! Εις ανάμνηση των χρόνων που ήταν ακόμα μικρούλης (μαζί με την αδελφή μου), το πιάτο μας σήμερα αφορά περισσότερο τους μικρούς μας φίλους αν και δύσκολα θα αντισταθούν και  οι υπόλοιποι της παρέας. Τραγανά πατατομπαλάκια με μωβ πατάτες και cheddar και καλή μας όρεξη!

purplepotballs (4) purplepotballs (5)

Ingredients

  • ½ κιλό μωβ πατάτες
  • Αλατοπίπερο
  • Λάδι για το ψήσιμο (προαιρετικά)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πάπρικα καπνιστή
  • ½ φλιτζάνι cheddar τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • Φρυγανιά τρίμμα για το ψήσιμο

Method

Step 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει μαζί με λίγο αλάτι, για 15-20 λεπτά.

Step 2

Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε κατευθείαν. Τις ανακατεύουμε με τη σκόνη σκόρδου, το καγιέν, αλατοπίπερο, το καλαμποκάλευρο και τελευταία τα αυγά. Τα κάνουμε ένα μείγμα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Step 3

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τη φρυγανιά. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λίγο λάδι, αν θέλουμε.

Step 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 190C για 12-15 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν. Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *