Loader

Το τας κεμπάπ της γιαγιάς Μαριάνθης

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κιλό σπάλα κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2κ.γλ.κύμινο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1λίτρο ζωμό κρέατος
1φλ.λευκό κρασί
3φλ.χυμό από φρέσκιες ντομάτες
1κ.σ.ξύδι
1κ.σ.κέτσαπ(προαιρετικά)
2κ.γλ.ζάχαρη
1κ.γλ.μπαχάρι σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα και σωτάρουμε τους κύβους του κρέατος από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί λίγο συμπληρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το ξύδι, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, την κέτσαπ-αν την χρησιμοποιήσουμε, τη ζάχαρη, το κύμινο και τέλος το ζωμό κρέατος. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες τουλάχιστον ,ώστε να μαλακώσει καλά το κρέας. Σερβίρουμε με ρύζι,πουρέ ή ζυμαρικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *