Loader

Το σπετσοφάι της απόψυξης

2013-06-09
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 40λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1λουκάνικο χωριάτικο Τρικάλων κομμένο σε ροδέλες

1λουκάνικο μοσχαρίσιο

3κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

6πιπεριές κέρατο κομμένος σε λωρίδες

1μέτριο κρεμμύδι τριμμένο

1μεγάλο καρότο τριμμένο

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

3κ.σ.κέτσαπ

1/2φλ.ροζέ κρασί

1κ.γλ.πάπρικα

Μια πρέζα μπούκοβο

Μια πρέζα ζάχαρη

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα κατεβάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές και αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαλακώσουν . Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο και τη ζάχαρη. Συμπληρώνουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρέξ ή πήλινα φούρνου σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για άλλα 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο φρέσκο ψωμί σαν μεζέ ή με λευκό ρυζάκι για συνοδευτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *