Loader

Κεμπάπ Θεσσαλιας

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

6 κιλά αρνί ή πρόβειο ή χοιρινό

2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα

2 πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες

2 ντομάτες κομμένες ροδέλες

150-200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

λάδι(1/2 ποτήρι)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζητάμε από τον κρεοπόλη να κόψει το κρέας σε μερίδες. Τo μαρινάρουμε:σε ένα σκεύος βάζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι , το λάδι, το αλάτι τη ρίγανη και το πιπέρι και το αφήνουμε για 6-8 ωρες στο ψυγείο. Μετά το βάζουμε στη γάστρα. Ανάμεσα στις στρώσεις του κρέατος βάζουμε τις πιπεριές. Απο πάνω τις ντομάτες. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και την βάζουμε στο φούρνο, στου 100-120 βαθμούς για 8-10 ώρες(συνήθως το βάζουμε να ψηθεί από βραδύς και το πρωί είναι έτοιμο).Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να σερβιριστεί, δεν στεγνώνει, ούτε ξεροψήνεται μέσα στη κλειστή γάστρα.Σ' αυτή τη φάση αν θέλουμε προσθέτουμε το τριμμενο τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *