Loader

Το καλύτερο pesto της ζωής μου

2014-03-11
  • Ποσότητα: 1 μεγάλο βάζο
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/3/14

Λατρεύω τις φρέσκιες ντομάτες, αγαπώ το βασιλικό και πεθαίνω για ζυμαρικά με pesto. Ο καλύτερος συνδυασμός λοιπόν για μένα και το καλύτερο pesto της ζωής μου, βγήκε φέτος παμψηφεί (!!) η σημερινή πρόταση. Δοκιμάστε και πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Ειλικρινά ανυπομονώ!

alifespesto (3) alifespesto (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνια ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
  • ¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χωρίς τη φύτρα
  • Αλατοπίπερο φρεσκοτριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού παλαιωμένο gouda ή άλλο καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για τη συντήρηση
  • 25gr. Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Οδηγίες

Βήμα 1

Αραδιάζουμε τα ντοματίνια σε ένα αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με μια κουταλιά λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τα ντματίνια στο multi και τα χτυπάμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και συμπληρώνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια του για να διατηρηθεί στο ψυγείο περισσότερες μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *