Loader

Το γλυκάκι για την επέτειο μας 2012

2013-08-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

150γρ.βούτυρο και λίγο ακόμα για τη φόρμα σε θερμοκρασία δωματίου

1κρόκο αυγού

80γρ.ζάχαρη

200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για τη φόρμα

250γρ.κουβερτούρα και 50 ακόμα για τη διακόσμηση

150ml κρέμα γάλακτος

Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα 100γρ. βούτυρο με το αλεύρι και τον κρόκο. Το κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα κατά προτίμηση σιλικόνης. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε στη φόρμα στη βάση αλλά και στα τοιχώματα, κόβοντας ότι περισσεύει. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε πάνω στο χαρτί μερικά φασόλια και ψήνουμε στους 180C για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μπεν μαρι τα 250γρ. κουβερτούρα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και τα φασόλια. Ξαναφουρνίζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να χλιαρύνει η ζύμη και η γέμιση και μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας ομοιόμορφα. Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες. Για το σερβίρισμα ξίνουμε με τον τρίφτη την υπόλοιπη κουβερτούρα και με το σουρωτήρι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *