Loader

Τούρτα με ριγκατόνι

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1/2κιλό ριγκατόνι

Λάδι

Φρυγανιά τρίμμα

1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1φλ.σπανάκι ψιλ/νο

1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο

2κ.σ.βούτυρο

Αλατοπίπερο

1φλ.χυμός ντομάτας

15ντοματίνια κομμένα στη μέση

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1κ.σ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νος

2λουκάνικα χωριάτικα μικρά χωρίς την μεμβράνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε ελαφρά και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα κρατάμε στην άκρη και μόλις κρυώσουν λίγο τα ανακατεύουμε με την παρμεζάνα. Εντωμεταξύ βάζουμε τα λουκάνικα στο multi και τα κάνουμε κιμά. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά λουκάνικου να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τα ντοματίνια και το σπανάκι. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά μια φόρμα για κέικ στρογγυλή ή μακρόστενη και την τοποθετούμε να ακουμπάει κάπου ώστε να έχει μια λοξή κλίση για να τοποθετήσουμε ένα ένα τα ζυμαρικά να σταθούν όρθια. Ρίχνουμε προσεχτικά σιγά σιγά τη σάλτα και με την πίσω πλευρά από ένα μικρό κουταλάκι σπρώχνουμε ώστε να μπει η σάλτσα και μέσα στα ζυμαρικά. Στρώνουμε ομοιόμορφα την επιπλέον σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *