Loader

Πικάντικος πουρές ψητού κουνουπιδιού με χυμούς εσπεριδοειδών

2015-02-04
  • Ποσότητα: 2 φλιτζάνια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

6/2/15

Πικάντικος πουρές ψητού κουνουπιδιού με χυμούς εσπεριδοειδών σήμερα γιατί η αλήθεια είναι ότι μου προέκυψε. Αυτό που λένε, δεν έτυχε, πέτυχε!

caulpuree (1) caulpuree (2)

Συστατικά

  • 1 μέτριο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 100gr. Παλαιωμένο gouda ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού καυτερή πιπεριά , ψιλοκομμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Διασκορπίζουμε το κουνουπίδι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi, το τυρί με το ½ λάδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και τους χυμούς των εσπεριδοειδών. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, λίγο λίγο , καθώς και το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 3

Δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε για ακόμα πιο βελούδινη υφή, να συμπληρώσουμε λίγο συμπυκνωμένο γάλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *