Loader

Τηγανομπαστουνάκια με λαχανικά και φέτα

2013-07-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμα για το άνοιγμα του φύλλου

1πρέζα αλάτι

1κ.σ.ξύδι

1/2φλ.λάδι

1/3φλ.ούζο

1ποτήρι χλιαρό νερό περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1κολοκυθάκι τριμμένο

1πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη

4κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

200γρ.φέτα θρυμματισμένη

Αλατοπίπερο

1κ.σ.δυόσμος ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το νερό. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4- 5 κομμάτια και ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό μακρόστενο φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση και ρολάρουμε προσεχτικά το φύλλο, κλείνοντας τις άκρες. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε με σπάτουλα προσεχτικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.