Loader

Τηγανητό ρυζάκι

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 1/2φλ.ρύζι μακρύκοκκο βρασμένο και στραγισμένο
1φλ.αρακά βρασμένο
2κ.σ.σησαμέλαιο
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2αυγά χτυπημένα
1κ.γλ.τζίντζερ σε σκόνη
Αλατοπίπερο
Σόγια κατά βούληση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό ή γουόκ. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε τον αρακά και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και αλατοπιπέρωνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ψηθούν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όση σόγια μας αρέσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *