Loader

Τηγανητά κολοκυθάκια με πικάντικη κρούστα και dip

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

3κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες κατά μήκος

Λάδι για το τηγάνισμα

1φλ.αλεύρι

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

Αλατοπίπερο

Μυρωδικά (ψιλ/να)και μπαχαρικά της αρεσκείας μας  (εγώ έβαλα πάπρικα, μπούκοβο και μαϊντανό)

2αυγά χτυπημένα

ΓΙΑ ΤΟ DIP

1φλ.μαγιονέζα

1/3φλ.κέτσαπ

Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα πιάτο νερό, σε ένα άλλο το αλεύρι, σε ένα τρίτο τα αυγά και ένα τελευταίο τη φρυγανιά ανακατεμένη με αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά/ μυρωδικά που θα επιλέξουμε. Βουτάμε τα κολοκυθάκια πρώτα στο νερό, μετά στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντιπ και σερβίρουμε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα βάζοντας δίπλα σε ένα μπολάκι το ντιπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *